SA

HAKKI YILMAZ’A BİR DOKTOR TARAFINDAN YÖNLENDİRİLEN BİR SORU(EN ALTTA ÖNCE  ONU OKUYUN) VE GELENEK-Çİ UYGULAMADA ALLAH KORUSUN İNSANI ŞİRKE GÖTÜREBİLECEK TATBİKATLAR HALA SÜRÜYOR OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR.

HERKES NAMAZ KILARKEN BULUNDUĞU YERE GÖRE VE NE OKUDUĞUNU İRDELEMEDEN EZBERCİ BİR GELENEKLE DUALARINI OKUYOR AMA NE ANLAMA GELDİĞİNİ DÜŞÜNMEDEN OKUYOR.

ESKİTİLMİŞ ON DÖRT ASIRLIK BİR BİLGİNİN DOĞRULUĞU BÜGÜN DAHA DA ZENGİNLEŞEN BİR İLMİ KONSEPTTE OLDUĞUNU İDRAK ETMEK GEREK.

OKUNANLARIN  NE ANLAMA GELDİĞİ  BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMEKTE YARAR VAR.

KALDI Kİ EMEVİ VE ABBASİ KÜLTÜRÜNÜN NAMAZIMIZA KADAR GİRDİĞİNİ DE BİLMEK GEREKMEZ Mİ? GELENEĞİN KATIŞIKSIZ!!! UYGULAMALARINI SAHİHMİŞ GİBİ ALGIYLA ANLAMAYI DİNİN ESAS KAYNAĞINI GÖZ ÖNÜNDE TUTMADAN NİYE UYGULUYORUZ?

HADİSLER BÖYLE RİVAYET EDİLMİŞ DİYEBİLİRSİNİZ.PEKİ O HADİSLERİN DOĞRULUĞUNU HANGİ DÜŞÜNCE DENKLEMİNE OTURTUYORUZ?HADİS UZMANLARI MEVZU HADİSLERİ ORTAYA ÇIKARMALARINA RAĞMEN NİYE UYGULAMADA HATALAR SÜRÜYOR.

BİZ MÜSLÜMANLARI ŞİRKE GÖTÜRECEK UYGULAMALARDA BİR HATA YA VARSA O İBADETLERİMİZİN AKIBETİ NE OLACAK?

BUGÜNKÜ MÜSLÜMANLAR MAZİDEKİ UYGULAMALARIN İÇİNE KATIŞMALARI İNCELEYİP İRDELEMEDEN UYGULADIKLARINI SAHİH DOĞRUYMUŞ GİBİ BUGÜNLERE SÜRGİT GELMİŞLER.

BU NEDEN ACABA? “AMAN SAHİHLİK BOZULMASIN” DEMEK GİBİ DURUŞ İSE NE DENLİ DOĞRUDUR.İNSAN AKLI BU KADAR GELİŞMİŞ İKEN VE İLİM BU KADAR GELİŞMİŞKEN İNSANI TEVHİTTEN UZAKLAŞTIRIP ŞİRKE TAŞIYACAK BU  UYGULAMALAR NİYE ISRARLA YAPILIYOR?

HADİ CAHİLLERİ ANLADIK

BİRİKİMİ MÜREKKEPLİ OLANLAR YAPTIKLARI UYGULAMLARI NİYE DÜŞÜNMEDEN BİR GAYRİ SAHİH BİR RİTÜELLE BUNLARI YAPIYORLAR HAKİKATEN ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

BİR DE İLAHİYATÇI ZÜMREYE NE DEMELİ? BİR DİNİ VECİBİDE OKUNANLARI DUYMAMIŞ GİBİ OKUMAK NE ANLAMLARA GELDİĞİNİ HİÇ Mİ DÜŞÜNMEDENİZ.LAFA GELİNCE BEN ARAPÇAYI  BİLİYORUM DEMESİNİ BİLİYORSUNUZ AMA.

HZ. PEYGAMBERİN AHİRETE  İRTİHALİNDEN BU YANA KUR’AN’IN İLKELERİNE TERS DÜŞEN

TEVHİDE TERS DÜŞEN BİR UYGULAMAYA NİYE SÜRGİT DEVAM ETTİRİYORSUNUZ DENMEYECEK Mİ BİZE “DİN GÜNÜNDE”BU NASIL BİR İŞ?

İbadetlerimiz mevzunda olsun ameli tatbikatlarımızda olsun geleneğin her yaptığı doğruymuş gibi bir algıyla uygulamalar yaptığımız ne kadar doğrudur diye korkuyoruz niye acaba?

Ya yapılan amellerimiz ya da ibadetlerdeki eylemlerimiz yanlışsa?

Evet bizim bir geleneğimiz var bunu niye inkar edelim ki? Ama GELENEK HER ŞEYİYLE DOĞRUYMUŞ GİBİ KIYMETİ HARBİYESİ OLMAYAN BİR İNATLAŞMANIN NE ANLAMI VAR.

Uygulamakta yaptıklarımız ya yanlışsa o zaman sormak gerek.

Hakikati iyi algılayıp anladıktan sonra “Diğer kadim Ehl-i kitap durumuna biz de düşüp DİNİMİZİ RUHBANLAŞTIRMIŞ olmaz mıyız?

Şahsen zatım Anti modernizme uygun yazıları kaleme almakla geleneksel sahih değerlerime sadakatimi sürdürüyorum. Bu tip gelenek-çi eleştiriler yapanları niye bir zevat “modernist” diye kaşeliyor bunu da anlamak zor. Ör: Fazlurrahmanı eleştirmeleri gibi. Bu alimin çok günahını aldılar bu nedenli karşıtlıklarla maalesef ve üstelik onun eserlerini hiç okumadan.

TEVHİDİ ÇİZGİDE DÜŞÜNCELERİMİZİ

İBADETLERİMİZİ
EYLEMLERİMİZİ

VE MUAMELATIMIZI HİÇ KİMSEYE KIZMADAN YENİDEN ÇOK DÜŞÜNMELİYİZ DERİM KANAATİMCE

BENİ UYARACAKLARA DA TEŞEKKÜRLERİMİ ŞİMDİDEN ARZ EDERİM:

SEVGİYE YÖNELİK SAYGILARIMLA

SAĞLIK VE ESENLİKLER DİLERİM

SELAM VE DUA İLE….
AEO

NOT: Lütfen yanılıyorsam beni aydınlatın .Bu tür düşünme biçimi yanış ise beni uyarın. Kaynak gösterin okuyayım. Mutlaka bir bilenden bir başka bir bilen vardır. Eğer buradaki yazıdakiler yanlışsa siz doğrusunu yazın ve beni de uyandırın. Değilse uyarma görevimi yaptım diyorum.

                                                                                                    NACİ CEPE